ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ- ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑΣ

Νικολίας Ζωμένου

nikolia zomenoy biografiko

Εκπαίδευση-Πιστοποιήσεις

Eίμαι Ψυχολόγος Υγείας (MSc.) και Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια, με έδρα την Πάτρα. Σπούδασα Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα και υλοποίησα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στον τομέα της Ψυχολογίας της Υγείας και της Ιατρικής (MSc. In Health and Medical Psychology) στο Πανεπιστήμιο του Λάιντεν, στην Ολλανδία (Universiteit Leiden).

Εξειδικεύτηκα στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (C.B.T.), πάνω στην οποία βασίζονται οι ψυχοθεραπευτικές μου μέθοδοι, στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (Κ.Ε.ΨΥ.ΣΥ.) στην Αθήνα. Πλέον, έχω στραφεί στον τομέα της Θετικής Ψυχολογίας (Positive Psychology), στην οποία επιμορφώνομαι διαδικτυακά μέσω του Κέντρου Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Παντείου Πανεπιστημίου.

Επιπροσθέτως, έχω εκπαιδευτεί στην Εγκληματολογική Ψυχολογία και στη Διαχείριση Χωρισμού-Διαζυγίου Γονέων μέσω προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

Έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων με θεματολογία που αφορούσε: προβλήματα της εποχής μας, εγκέφαλος και γλώσσα, ο ρόλος της διατροφής στη ζωή μας, χρήση-κατάχρηση-εθισμός, εισαγωγή στην κλινική ύπνωση, τεχνικές του DSM-V, ψυχιατρική ενηλίκων, θεραπείες μέσω τέχνης, εκπαίδευση σε θέματα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ανάλυση της συμπεριφοράς.

Πανεπιστημιακές Εργασίες

Παρουσίασα την ερευνητική πτυχιακή μου εργασία με θέμα «Ποιες είναι οι αντιλήψεις και οι στάσεις των ατόμων για τα κίνητρα της εγκληματικότητας» στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας Φοιτητών της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Δεκέμβριος 2016) και τη μεταπτυχιακή μου εργασία με θέμα «Η επίδραση της ανησυχίας, του άγχους και της κατάθλιψης στη σχετιζόμενη με την υγεία ποιότητα ζωής, ως απόκριση σε θεραπεία αντιβιοτικών, σε ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με τη νόσο του Λάιμ» στο Συμπόσιο των μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Λάιντεν (Δεκέμβριος 2017). Είμαι κάτοχος αδείας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου παρεχόμενη από την περιφέρεια Αττικής με αριθμό πρωτοκόλλου 3034/2017 και τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.).

Κλινική Εμπειρία (εθελοντισμός-πρακτική άσκηση)

Η πρώτη μου εμπειρία στην εφαρμογή της Ψυχολογίας στην πράξη έλαβε χώρα στο Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας «ΠΟΡΕΙΑ Α.Μ.Κ.Ε.», στο Χαλάνδρι, στο οποίο εργάστηκα εθελοντικά ως Ψυχολόγος. Σε συνεργασία με το προσωπικό της δομής, συμμετείχα ενεργά στο θεραπευτικό πρόγραμμα του οικοτροφείου και του προστατευόμενου διαμερίσματος στα πλαίσια της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης των ενοίκων. Διοργάνωσα και συντόνισα ομάδες δημιουργικής απασχόλησης με θεραπευτικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο, με γνώμονα την ομαλή επανένταξη των ενοίκων στην κοινότητα.

Έκανα την πρακτική μου άσκηση στον Πανελλήνιο Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Ψ.Υ.), στον Βύρωνα, όπου συμμετείχα στις διαδικασίες κοινωνικής επανένταξης και αποκατάστασης ατόμων με ψυχώσεις, διαταραχές διάθεσης και αγχώδεις διαταραχές. Συμμετείχα στις διεπιστημονικές συναντήσεις του προσωπικού, παρακολουθούσα την εφαρμογή του ατομικού θεραπευτικού προγράμματος κάποιων ενοίκων και ανέλαβα την οργάνωση και υλοποίηση ατομικών και ομαδικών δραστηριοτήτων, με στόχο τη δημιουργική απασχόληση των ενοίκων και την ψυχοκοινωνική βελτίωσή τους.

Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής μου εκπαίδευσης, έκανα την πρακτική μου άσκηση στο Πανεπιστήμιο του Λάιντεν, όπου πραγματοποιούσα σε εβδομαδιαία βάση ατομικές συνεδρίες σε θεραπευόμενες με αγχώδεις, συναισθηματικές και διατροφικές διαταραχές.

Εργασία

Για ένα χρόνο εργάστηκα ως Ψυχολόγος στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών, «Άγιος Στέφανος». Πραγματοποιούσα ατομικές συνεδρίες με τους κρατούμενους έπειτα από αιτήματα των ίδιων ή κατόπιν παραπομπής από κάποιο άλλο μέλος του προσωπικού της φυλακής. Επιπλέον, είχα τηλεφωνικές συνεδρίες με άτομα της οικογένειάς τους που χρειάζονταν ψυχολογική υποστήριξη και λόγω της απόστασης ήταν ανέφικτο. Τέλος, πραγματοποίησα και κάποιες οικογενειακές συνεδρίες δια ζώσης για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των κρατουμένων και των οικείων τους.

Το γραφείο

Το επαγγελματικό μου γραφείο λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2020 στο κέντρο της Πάτρας. Δέχομαι πελάτες κατόπιν ραντεβού, Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-21:00. Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού μαζί μου μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή προσεγγίζοντάς με μέσα από τα social media που διατηρώ, εκτός από την παρούσα ιστοσελίδα.

Αναλαμβάνω περιστατικά που σχετίζονται με: άγχος, αγοραφοβία, διαταραχή πανικού, γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, κοινωνική φοβία, αντιμετώπιση τραυματικών εμπειριών, απώλεια-πένθος, διαζύγιο/χωρισμό, διαταραχές ύπνου, διατροφικές διαταραχές, αυτογνωσία, διαχείριση θυμού, θέματα αυτοεκτίμησης, διαπροσωπικές δυσκολίες, διαταραχές διάθεσης, κατάθλιψη, προβλήματα κοινωνικών δεξιοτήτων, σεξουαλικές διαταραχές, συμβουλευτική γονέων, συμβουλευτική διαζυγίου, ειδικές φοβίες, χρόνιο πόνο, χρόνιες ασθένειες, ψυχοσωματικές διαταραχές, ψυχολογική υποστήριξη κι ενίσχυση.

Αντιμετωπίζετε προβλήματα & δύσκολες καταστάσεις;

Μη συμβιβάζεστε με ψυχολογικές δυσκολίες & δυσλειτουργικές συμπεριφορές!

Ζητήστε βοήθεια… Εμπιστευθείτε την ψυχολόγο, Νικολία Ζωμένου.

Επικοινωνία